Danielssons Sportrapport

Publicerad: 2024-06-26
Hej Almtunavänner,

Denna vecka tänkte jag lyfte de arbete som pågår i vår förening- & ungdomsverksamhet. Med hela 400 aktiva ledare, spelare och närmre 850 föräldrar och andra aktiva medlemmar.

Identitet och värdegrund

I den här veckorapporten vill jag informera om det ramverk och värdegrundsarbete som vi kommer att implementera i föreningen. På ungdomssidan har det gjorts en strategisk plan för hur vi framöver kommer träna och utbilda våra ungdomar i respektive ålderskategori både på och utanför isen. Det är av stor vikt för oss att tränare, ledare, föräldrar och inte minst barnen själva upplever att vi som förening bedriver en verksamhet som främjar glädje, kamratskap och utveckling.Ambitionen är att just skapa glädje och trygghet i kombination med en utvecklande träningsmiljö, där barnen och ungdomarna mår bra och har roligt tillsammans samtidigt som de får lära sig att hantera känslor som kommer av att vinna och förlora. En tydlig identitet och värdegrund är starkt bidragande till det som är framgångsfaktorerna i lag och föreningar som skördat framgång. Vi kommer att presentera ramverket i sin helhet närmare säsongens start i augusti där alla lag kommer bli informerade.

Den röda tråden

Som jag tidigare nämnt i veckobreven gällande spelfilosofi och vår identitet i hur vi vill uppfattas som lag är detta en viktig del för oss. Ambitionen med spelfilosofin som tagits fram tillsammans med tränarna, är att skapa ett utvecklande spel för individen likväl som för laget. Jag har i tidigare veckobrev nämnt att fokuset ska vara att fortsätta utveckla det i spelet som varit framgångsrikt för Almtuna, då tänker jag främst på spelet med puck, att vårda pucken inom laget och att spelarna har känt sig trygga med det har varit en av lagets styrkor sett över de senaste säsongerna.Vi har även analyserat de saker i spelet som vi vill addera för att spelarna och laget ska fortsätta utvecklas i en positiv riktning. Huvudfokuset på främst A-laget är naturligtvis att vinna matcher, då den verksamheten är resultatbaserad. Angående den röda tråden som rubriken heter så kommer spelfilosofin att implementeras även på vårt U16, J18 och J20-lag. Vi ser en stor fördel med att tänka och spela utifrån samma spelsätt då fördelarna är många.Att även de yngre spelarna får en förståelse för ett system där man har regler och en strategi för att som lag få framgång, samtidigt som det ska finns plats för kreativitet och individuell skicklighet. En annan fördel med att ha samma spelstrategi är att igenkänningsgraden oavsett lag, gör det enklare att förflytta sig mellan lagen. Om vi blickar tillbaka till senaste säsongen så fick många av våra juniorer chansen att både träna och spela matcher med vårt A-lag, är man då införstådd med spelidén och känner tryggheten i det så blir steget upp både enklare och mer naturligt för våra unga spelare.

Jag önskar er en trevlig sommar. Jag hoppas vi ses till hösten, men passa på att var med på vår resa, stötta genom säsongskort, bli medlem och bli partner – vi behöver fler för att utvecklas tillsammans.